Audiòfons: tot el que has de saber sobre el seu funcionament

Els audiòfons constitueixen una de les solucions més eficaces per combatre els problemes de sordesa o hipoacúsia. En altres paraules, aquests elements resulten ideals per a enfrontar les deficiències auditives, tenir una millor experiència sonora i qualitat de vida.

Com funcionen els audiòfons?

Els audiòfons no són un simple amplificador, sinó que són equips altament sofisticats, que s’encarreguen d’amplificar el so i proporcionar una major experiència de comunicació a l’usuari.

A més, aquests també estimulen l’oïda, amb el propòsit d’evitar que els problemes auditius empitjorin i que es posi en risc la comprensió de la parla. A continuació, t’expliquem a detall com és el procés de funcionament dels audiòfons:

  • El micròfon rep el so
  • El so és analitzat pel xip processador
  • En l’oïda interna els sons són transformats en impulsos elèctrics
  • El so processat és enviat a l’amplificador, per després passar a l’altaveu
  • El cervell rep els impulsos elèctrics i posteriorment els processa

A més de l’anterior, també trobem que des de l’altaveu es transmet el so a l’oïda interna a través d’un mecanisme disposat per a tal fi. Podent tractar-se del tub del motlle auditiu, situat en el conducte auditiu, o d’un cable que condueix a un auricular disposat a l’oïda

Com veiem, els audiòfons són capaços de discriminar els sorolls, la qual cosa permet que la persona percebi la millor qualitat de so. Constituint, la solució més comuna i idònia per a les persones que han perdut la capacitat auditiva per l’avançada edat o que pateixen anomalies de l’audició.