Audiòfons: tot el que has de saber sobre el seu funcionament

Els audiòfons constitueixen una de les solucions més eficaces per combatre els problemes de sordesa o hipoacúsia. En altres paraules, aquests elements resulten ideals per a enfrontar les deficiències auditives, tenir una millor experiència sonora i qualitat de vida.

Com funcionen els audiòfons?

Els audiòfons no són un simple amplificador, sinó que són equips altament sofisticats, que s’encarreguen d’amplificar el so i proporcionar una major experiència de comunicació a l’usuari.

A més, aquests també estimulen l’oïda, amb el propòsit d’evitar que els problemes auditius empitjorin i que es posi en risc la comprensió de la parla. A continuació, t’expliquem a detall com és el procés de funcionament dels audiòfons:

  • El micròfon rep el so
  • El so és analitzat pel xip processador
  • En l’oïda interna els sons són transformats en impulsos elèctrics
  • El so processat és enviat a l’amplificador, per després passar a l’altaveu
  • El cervell rep els impulsos elèctrics i posteriorment els processa

A més de l’anterior, també trobem que des de l’altaveu es transmet el so a l’oïda interna a través d’un mecanisme disposat per a tal fi. Podent tractar-se del tub del motlle auditiu, situat en el conducte auditiu, o d’un cable que condueix a un auricular disposat a l’oïda

Com veiem, els audiòfons són capaços de discriminar els sorolls, la qual cosa permet que la persona percebi la millor qualitat de so. Constituint, la solució més comuna i idònia per a les persones que han perdut la capacitat auditiva per l’avançada edat o que pateixen anomalies de l’audició.

Defectes visuals més comuns: Miopia, Hipermetropia, Astigmatisme, Presbícia

Els defectes visuals més comuns són els errors de refracció, la causa pot ser la longitud del globus ocular, l’alteració de la forma de la còrnia o l’envelliment del cristal·lí. Aquests defectes són coneguts com miopia, hipermetropia, astigmatisme i presbícia.

Quins són els defectes visuals més comuns?

Els errors de refracció són molt comuns i es caracteritzen per la incapacitat de l’ull per enfocar les imatges. A continuació, et presentem detalladament de què es tracta cadascun d’aquests defectes visuals:

Miopia

Produeix visió borrosa llunyana, pel fet que les imatges s’enfoquen per davant de la retina i no sobre aquesta. Apareix en la infància i es desenvolupa aproximadament fins als 20 anys d’edat. Pot produir-se per l’allargament de l’globus ocular o per la curvatura perllongada de la còrnia.

Hipermetropia

Produeix visió borrosa de prop, pel fet que les imatges s’enfoquen darrere de la retina. És un defecte que avança en la infància i tendeix a corregir-se a mesura que es desenvolupa l’ull. No obstant això, pot romandre de per vida. Pot derivar en altres malalties com l’estrabisme (desviació dels ulls) i l’ambliopia (ull gandul).

Presbícia o vista cansada

Tendeix a aparèixer a partir dels 45 anys d’edat i és la incapacitat per enfocar de prop amb nitidesa. Es produeix per la pèrdua d’elasticitat de l’cristal·lí, producte de l’envelliment de l’òrgan visual.

Astigmatisme

Provoca visió borrosa i distorsionada, tant propera com llunyana. Les imatges s’enfoquen sobre la retina de manera distorsionada. Tendeix a aparèixer associat a la miopia i hipermetropia. Aquest defecte pot ser hereditari o derivar-se per causa d’un traumatisme, malaltia o cirurgia. Pot provocar mals de cap i oculars, així com marejos.

Depenent de l’error de refracció, aquests defectes visuals poden ser corregits amb l’ús d’ulleres, lents de contacte o cirurgia refractiva. A causa de que no és possible prevenir-los, es recomana acudir a revisions oculars constants per detectar-los a temps.

Lents de contacte: Una opció que cada cop es fa servir més

Si ets de les persones que necessita utilitzar ulleres, però vols alternar o prescindir del seu ús, les lents de contacte són l’opció que busques. Al tractar-se de la visió, un dels sentits més primordials en l’ésser humà, és important que triïs la màxima qualitat. El que realment importa és seleccionar el més adequat, el que s’ajusta millor a les necessitats visuals de cada persona i a les seves motivacions (fer esport, anar a la feina, ocasions especials…).

La clau perquè les lents de contacte resultin còmodes i pràctiques i no causin molèsties és UNA BONA ADAPTACIÓ i un ús correcte, seguint mesures bàsiques de conservació i d’higiene que permetin mantenir-les en perfecte estat.

Perquè anar a Òptica Closa Fusté?

A Òptica Closa Fusté, trobaràs una gran varietat de lents que s’adaptin als teus requeriments visuals.

Les lents de contacte més habituals que podem trobar son:

Lents toves d’ús diari: Són ideals per a ser usades durant diverses hores o de forma ocasional. Aquestes, es fabriquen per a ús diari i es rebutgen a la fi de el dia.

Lents toves d’ús quinzenal i mensual: Poden ser utilitzades durant quinze dies i un mes, respectivament. Han de ser netejades rigorosament cada dia amb una solució compatible. Són més econòmiques que les lents de contacte diàries.

Lents toves d’ús mensual i diari multifocals: La vista cansada es produeix majorment a la població de més de 40 anys, el que provoca la disminució i la capacitat d’enfocar objectes propers. Les lents multifocals s’han dissenyat per corregir la presbícia, això fa que millori la visió de prop i de lluny. Podem trobar-les d’us diari i d’us mensual.