Consells per protegir els teus ulls de l’exposició al sol

L’exposició prolongada al sol no només pot danyar la teva pell, sinó també els teus ulls. La radiació ultraviolada (UV) pot contribuir al desenvolupament de cataractes, degeneració macular i altres condicions oculars. Afortunadament, hi ha diverses mesures que pots prendre per protegir els teus ulls i gaudir del sol sense riscos.

1. Utilitza ulleres de sol amb protecció UV completa: Aquest és, sens dubte, el consell més important. No totes les ulleres de sol ofereixen la mateixa protecció contra els raigs UV. Assegura’t de comprar ulleres de sol que bloquegin el 100% dels raigs UVA i UVB. Aquesta informació sol estar etiquetada a les ulleres. Tria models que cobreixin completament l’àrea al voltant dels ulls, ja que els raigs solars poden penetrar pels costats.

2. Considera l’ús de barrets d’ala ampla: Complementa les teves ulleres de sol amb un barret d’ala ampla. Això no només protegirà la teva pell, sinó que també ajudarà a reduir la quantitat de llum solar que arriba als teus ulls des de dalt o des dels costats.

3. Busca ombra quan sigui possible: Evita l’exposició directa al sol durant les hores en què la radiació ultraviolada és més intensa, generalment entre les 10 a.m. i les 4 p.m. Si necessites estar a l’aire lliure durant aquestes hores, busca ombra o crea el teu propi refugi ombrívol.

4. Utilitza ulleres de sol fins i tot en dies ennuvolats: Els raigs UV poden travessar els núvols, per tant és important portar protecció per als ulls fins i tot en dies ennuvolats o quan el sol no sembla tan brillant.

5. Considera lents amb polarització: Les lents polaritzades poden reduir l’enlluernament, especialment útil si ets a prop de l’aigua o de superfícies altament reflectants. Això no només millora la comoditat visual, sinó que també pot fer que les teves activitats a l’aire lliure siguin més segures.

6. No oblidis els nens: Els ulls dels nens són especialment sensibles als danys per exposició al sol. Assegura’t que també utilitzin ulleres de sol i barrets adequats per protegir els seus ulls.

7. Revisa regularment la teva visió: Assegura’t de visitar a un oftalmòleg per a exàmens de visió regulars. Això pot ajudar-te a detectar qualsevol efecte negatiu del sol en els teus ulls i obtenir tractament precoç si és necessari.

Seguint aquests consells, pots gaudir del sol sense posar en risc la salut dels teus ulls. Protegir els teus ulls de l’exposició al sol és un pas essencial en la cura de la teva visió a llarg termini.

Consells per a la cura dels ulls en el treball

Passem gran part del nostre temps al treball davant de pantalles d’ordinadors, tauletes o telèfons mòbils. Aquesta realitat digital ha portat a un augment dels problemes de salut visual relacionats amb el treball, com la fatiga ocular, la sequedat i la tensió. Per mantenir una bona salut ocular i rendir millor en el treball, és essencial seguir alguns consells per a la cura dels ulls.

 1. Prengues descansos regulars: La regla 20-20-20 és fonamental. Cada 20 minuts, mira alguna cosa que estigui a uns 20 peus de distància durant almenys 20 segons. Això ajudarà a reduir la fatiga visual i la tensió als ulls.
 2. Ajusta l’ergonomia: Assegura’t que el teu monitor estigui a l’altura dels ulls i a una distància adequada del teu rostre. Mantingues una postura adequada per evitar inclinar-te cap endavant o cap enrere.
 3. Il·luminació adequada: Evita els reflexos a la pantalla i assegura’t que la il·luminació a la teva zona de treball sigui uniforme. Evita la llum brillant que pugui causar resplendor i esforç addicional als ulls.
 4. Pausa activa: Realitza pauses actives durant la teva jornada laboral. Aixeca’t, estira els braços i les cames i camina una mica. Això ajuda a estimular la circulació i alleujar la tensió ocular.
 5. Parpelleig conscient: En fer servir dispositius electrònics, tendim a parpellejar menys, la qual cosa pot causar sequedat ocular. Conscientment, recorda parpellejar regularment per mantenir els teus ulls lubricats.
 6. Ús de ulleres: Si fas servir ulleres o lents de contacte, assegura’t que estiguin actualitzats i que la prescripció sigui la correcta. Les ulleres incorrectes poden forçar la vista i empitjorar els problemes visuals.
 7. Hidratació i dieta saludable: Beu suficient aigua per mantenir els teus ulls hidratats. A més, inclou aliments rics en antioxidants, com fruites i verdures, a la teva dieta per mantenir una bona salut ocular.
 8. Revisions oculars regulars: Programa revisions oculars periòdiques amb un oftalmòleg per detectar problemes de visió a temps i rebre el tractament adequat.
 9. Reducció de la brillantor i el contrast: Ajusta la configuració de brillantor i contrast de la teva pantalla perquè sigui còmoda de veure sense forçar els ulls.
 10. Descans adequat: Assegura’t de dormir prou per la nit per permetre que els teus ulls es recuperin i descansin.

En resum, cuidar dels teus ulls al treball és essencial per mantenir una bona salut visual i evitar problemes a llarg termini. Seguint aquests consells i sent conscient dels teus hàbits al treball, pots mantenir els teus ulls en òptimes condicions mentre et enfrentes a les demandes digitals de la vida laboral actual.

L’impacte del tabac en la salut ocular

El tabac és una de les principals amenaces per a la salut arreu del món, i els seus efectes negatius s’estenen més enllà dels pulmons i el sistema cardiovascular. Moltes persones desconeixen que el tabac també té un impacte significatiu en la salut ocular. Fumar no només augmenta el risc de malalties oculars, sinó que també agreuja els símptomes en aquells que ja les pateixen.

Un dels problemes més comuns associats al tabac és el desenvolupament de cataractes. Les cataractes són una opacitat al cristal·lí de l’ull que pot causar visió borrosa i disminució de l’agudesa visual. Fumar augmenta el risc de desenvolupar cataractes, i com més temps i més cigarrets fumis, major serà aquest risc.

El tabac també està vinculat a un augment en la degeneració macular relacionada amb l’edat (DMAE). La DMAE és una malaltia ocular que danya la màcula, la part central de la retina responsable de la visió detallada. Fumar duplica el risc de desenvolupar aquesta malaltia i accelera la seva progressió en aquells que ja la tenen.

La sequedat ocular és un altre problema que afecta sovint els fumadors. Fumar pot disminuir la producció de llàgrimes, la qual cosa provoca sequedat, irritació i molèsties als ulls.

A més, el tabac contribueix a la malaltia vascular perifèrica, que redueix el flux sanguini cap als ulls i augmenta el risc de malalties com el glaucoma. El glaucoma és una afecció ocular que danya el nervi òptic i pot portar a la pèrdua de la visió perifèrica.

Per protegir la salut ocular, és essencial deixar de fumar. Incluso si ja es tenen problemes oculars relacionats amb el tabac, deixar de fumar pot afluixar la seva progressió i millorar la qualitat de vida. A més, és important realitzar revisions oftalmològiques regulars per detectar i tractar afeccions oculars en etapes primerenques.

En resum, el tabac té un impacte perjudicial en la salut ocular, augmentant el risc de cataractes, DMAE, sequedat ocular i glaucoma. Deixar de fumar és una mesura crucial per protegir la vista i mantenir una bona salut ocular a llarg termini.

Hàbits diaris per mantenir una bona salut ocular

Mantenir una bona salut ocular és essencial per gaudir d’una vida plena. A continuació, presentem alguns hàbits diaris que poden ajudar-te a cuidar els teus ulls:

 1. Dieta Equilibrada: Consumir aliments rics en vitamines C i E, zinc, luteïna i zeaxantina, com cítrics, pastanagues, espinacs i peixos, pot ajudar a mantenir els teus ulls en bon estat.
 2. Descans: Assegura’t de dormir prou cada nit per permetre que els teus ulls descansin i es reparin.
 3. Protecció Solar: Utilitza ulleres de sol amb protecció UV per protegir els teus ulls dels perjudicials raigs del sol.
 4. Evitar el Tabac: Fumar pot augmentar el risc de cataractes i degeneració macular.
 5. Exercicis Oculars: Realitza exercicis oculars per millorar la circulació i reduir la tensió.
 6. Pausas Regulars: Si treballes davant d’una pantalla, segueix la regla 20-20-20: cada 20 minuts, mira alguna cosa a 20 peus de distància durant 20 segons.
 7. Higiene Ocular: Neteja els teus ulls i retira el maquillatge abans de dormir, i evita tocar-te els ulls amb les mans brutes.
 8. Hidratació: Beu suficient aigua durant el dia per mantenir els teus ulls hidratats.
 9. Revisions Regulars: Visita l’oftalmòleg almenys una vegada a l’any per a revisions regulars i detecció precoç de problemes oculars.
 10. Ús de Lents Anti-reflex: Si passes molt temps davant de dispositius digitals, considera utilitzar lents anti-reflex per reduir la fatiga ocular.
 11. Il·luminació Adequada: Assegura’t de tenir una il·luminació adequada quan llegeixes o treballes per evitar la fatiga ocular.

Aquests hàbits senzills però efectius poden ajudar a preservar la salut dels teus ulls i prevenir problemes oculars en el futur. Adoptar un estil de vida saludable i ser proactiu en el cuidado dels teus ulls et permetrà gaudir d’una visió clara i una millor qualitat de vida.

Com prevenir la fatiga visual a l’era digital

En l’era digital actual, passem més temps davant de pantalles que mai abans. Ja sigui a la feina, a l’escola o en el temps lliure, els dispositius electrònics són una part fonamental de les nostres vides. No obstant això, aquest augment en el temps de pantalla ha portat a un augment en la fatiga visual, un problema comú que afecta a molta gent arreu del món. Afortunadament, hi ha mesures que podem prendre per prevenir i alleujar la fatiga visual.

Primer, és important entendre què és la fatiga visual. La fatiga visual es manifesta com a símptomes com ulls secs, picor, visió borrosa, mal de cap i fatiga general als ulls. Aquesta afecció es deu en gran part a l’esforç que fan els nostres ulls en enfocar de prop a les pantalles digitals durant períodes prolongats.

Una de les formes més efectives de prevenir la fatiga visual és seguir la regla 20-20-20. Això significa que cada 20 minuts hem de fer una pausa de 20 segons per mirar un objecte que estigui almenys a 20 peus de distància. Això relaxa els músculs oculars i ajuda a reduir la tensió.

Ajustar la configuració de pantalla també és crucial. Assegura’t que la pantalla estigui a l’altura dels teus ulls, a uns 20-30 centímetres de distància. Ajusta la brillantor i el contrast perquè la pantalla sigui còmoda de veure sense forçar els ulls. A més, utilitza tipus de lletra llegibles i mides de lletra adequades.

La il·luminació adequada en el teu entorn també és essencial. Evita els reflexos a la pantalla i assegura’t que l’habitació tingui una il·luminació uniforme. Evita l’esclat ajustant cortines o persianes segons sigui necessari.

Parpellejar regularment és alguna cosa que sovint oblidem, però és fonamental per mantenir els ulls lubrificats i prevenir la sequedat ocular. El parpelleig es redueix quan mirem pantalles, així que recorda parpellejar conscientment.

Finalment, no oblides cuidar de la teva salut ocular en general. Programa revisions de la vista regulars amb un oftalmòleg, i si fas servir ulleres o lents de contacte, assegura’t que estiguin actualitzats i ajustats correctament.

En resum, la fatiga visual a l’era digital és un problema comú, però amb mesures senzilles podem prevenir-la i alleujar-la. La clau està en prendre paus regulars, ajustar la configuració de pantalla i cuidar de la nostra salut ocular en general. Seguint aquests consells, podem gaudir de les avantatges de la tecnologia sense posar en risc la nostra vista.

Control de la miopia en els nens

La miopia és un dels problemes visuals més comuns en la infància, i el seu control és essencial per garantir un bon desenvolupament ocular. Segons estudis recents, l’Institut Bryan Holten, una institució líder en recerca oftalmològica, ha assenyalat que la prevalença de la miopia és particularment alta entre la població asiàtica.

La miopia es produeix quan l’ull creix massa en longitud, fent que els raigs de llum es concentrin davant de la retina en lloc de directament sobre ella, el que causa dificultats per veure objectes a distància. Els factors que contribueixen a la miopia inclouen l’herència genètica i factors ambientals, com passar moltes hores en activitats de visió propera com llegir o utilitzar dispositius electrònics.

L’Institut Bryan Holten recomana diverses estratègies per controlar la miopia en nens. La primera és la supervisió regular per part d’un optometrista o oftalmòleg, que permeti detectar qualsevol canvi en la visió del nen i ajustar el tractament si cal. Un altre enfocament és l’ús d’ulleres o lents de contacte especials que ajuden a reduir la progressió de la miopia.

També es recomana promoure un estil de vida saludable que inclogui passar més temps a l’aire lliure. Diversos estudis han demostrat que l’exposició a la llum natural pot ajudar a prevenir o reduir la progressió de la miopia.

En conclusió, és fonamental un control adequat de la miopia en la infància per prevenir problemes visuals més greus en el futur. Encara que la incidència de la miopia és particularment alta en la població asiàtica, aquesta afecció afecta nens de tot el món, i es requereix un enfocament global per gestionar-la eficaçment. Les recerques de l’Institut Bryan Holten són vitals per afrontar aquest desafiament i millorar la salut ocular dels nens a nivell global.

La importància de les revisions oculars regulars: Quan i per què cal fer-les

La salut ocular és un aspecte fonamental del nostre benestar general, i les revisions oculars regulars tenen un paper crucial en la cura dels nostres ulls. Moltes vegades subestimem la importància de visitar l’optometrista o l’oftalmòleg llevat que tinguem algun problema ocular evident. No obstant això, sotmetre’s a revisions periòdiques és fonamental per mantenir una visió saludable a llarg termini.

Quan has de fer una revisió ocular? La resposta pot variar en funció de la teva edat i de qualsevol condició ocular preexistent. En general, es recomana que els adults es realitzin una revisió ocular completa com a mínim una vegada cada dos anys. No obstant això, si tens més de 40 anys o tens antecedents familiars de malalties oculars com el glaucoma o les cataractes, és recomanable que et sotmetis a revisions més freqüents, com a mínim una vegada a l’any.

Per què has de fer aquestes revisions?

Hi ha diverses raons importants. En primer lloc, les revisions oculars permeten detectar i prevenir problemes oculars abans que es converteixin en un problema greu. Moltes malalties oculars com el glaucoma o la degeneració macular es poden desenvolupar sense símptomes evidents en les etapes inicials. Un optometrista o un oftalmòleg capacitats podran identificar aquests problemes i proporcionar un tractament oportú per prevenir la pèrdua de visió.

A més, les revisions oculars també poden ajudar a detectar altres condicions de salut més generals. En examinar els teus ulls, els professionals de la visió poden identificar senyals de malalties com la diabetis, la hipertensió o fins i tot alguns tipus de càncer. D’aquesta manera, una revisió ocular regular pot ajudar a diagnosticar i abordar problemes de salut en etapes primerenques.

Recorda que cada persona és única, i la freqüència de les revisions oculars pot variar segons les teves circumstàncies individuals. Si tens alguna preocupació específica sobre la teva visió, és important que consultis amb un professional de la salut ocular.

En resum, les revisions oculars regulars són fonamentals per mantenir una bona salut ocular. No esperis a tenir problemes visuals evidents per visitar l’optometrista o l’oftalmòleg. Fer-ho de manera regular et permetrà detectar i prevenir problemes oculars, així com altres condicions de salut més generals. Cuida els teus ulls i programa la teva propera revisió ocular per mantenir una visió saludable a llarg termini.

Ulleres de sol no homologades: coneix els seus riscos

La constant exposició del cos humà davant dels raigs ultraviolats, no només afecta la pell sinó també la vista, és per això que les ulleres de sol no homologades representen un risc a llarg termini, sobretot en el procés de conducció, i les ulleres que es venen a tot arreu no són sempre les adequades.

Ulleres de sol no homologades

Aquest tipus d’ulleres de sol no es troben aptes per mitigar totes les llampades de llum que hi ha, la diferència entre ulleres homologades i ulleres de sol no homologades és que les que no ho estan, no absorbeixen els raigs ultraviolats, per la qual cosa deixen els nostres ulls exposats ia llarg termini això pot portar conseqüències greus a làrea de la còrnia o retina.

Riscos

L’ús d’ulleres de sol no homologades porta conseqüències als nostres ulls, que afecten el nostre dia a dia. Per exemple, mentre condueixes hi ha el perill d’enlluernament i no tots els vidres protegeixen els ulls de la mateixa manera, i això desencadena problemes greus com l’atropellament de vianants o altres accidents vials de gran intensitat.

També representa una despesa econòmica i disponibilitat de temps, pel tractament posterior que se li hagi de proveir als nostres ulls degut a l’ús prolongat d’ulleres de sol no homologades. Cal informar-se sobre el tipus d’ulleres que utilitzarem, per evitar conseqüències més grans, recordant que no sempre el més econòmic és el millor.

Presbícia: Com detectar-la a temps?

Gran part de la població mundial pateix del dèficit visual anomenat presbícia, i és que això causa molèsties en les persones que el pateixen. I és que es pot manifestar de manera sobtada, per això és recomanable acudir a un especialista amb prou feines es notin els primers símptomes.

Què és la presbícia?

És la pèrdua de la capacitat de lull per enfocar a determinades distàncies. Això és degut a una pèrdua d’acomodació del cristal·lí, que es va afeblint amb el pas dels anys. Les accions necessàries per concentrar la vista en objectes propers i observar-los nítidament són els primers indicatius.

Actualment és tractada amb l’ús d’ulleres o lents de contacte o fins i tot amb cirurgies i làser, la presbícia no es cura perquè forma part del procés d’envelliment natural, però es corregeix en tots els casos, per mitjà de diferents tècniques en funció de l’estat de salut ocular del pacient perquè tingui una vida més còmoda.

Alguns senyals i símptomes de la presbícia o vista cansada es presenten en la dificultat per llegir textos amb lletra petita, necessitat d’allunyar el que llegeix a una distància més gran que el llarg del braç o mals de cap, si bé la presbícia sembla manifestar-se sobtadament, en realitat es desenvolupa durant diversos anys.

La visió desenfocada dels objectes propers i la necessitat de més llum per llegir són altres dels símptomes que pot presentar aquest dèficit visual. La presbícia pot arribar acompanyada d’altres defectes visuals com ara miopia, astigmatisme o hipermetropia.

On comprar lents de contacte a Banyoles

Si ets de les persones que necessita fer servir ulleres, però vols alternar o prescindir del seu ús, les lents de contacte o lents de contacte són l’opció que busques. En tractar-se de la visió, un dels sentits més primordials en l’ésser humà, és important que triïs màxima qualitat, i això ho pots trobar només a Òptica Closa Fusté a Banyoles.

Per què acudir a Òptica Closa Fusté?

Òptica Closa Fusté és la millor botiga òptica que es pot trobar a Banyoles. Allà trobaràs varietat de lents de contacte que s’adaptin als teus requeriments visuals. La seva alta flexibilitat i durabilitat et proporcionen la seguretat visual que necessites. Allí, pots disposar de tots els tipus de lents de contacte:

Lents de contacte toves

Són ideals per ser usades durant diverses hores o de manera ocasional.

Lents de contacte de diàries

Aquestes es fabriquen per a ús diari i es rebutgen al final del dia. No necessiten manteniment.

Lents de contacte quinzenals i lents de contacte mensuals

Poden ser utilitzades durant quinze dies i un mes, respectivament. Han de ser netejades rigorosament cada dia amb una solució compatible. Són més econòmiques que les lents de contacte diàries.

Lents de contacte d’ús prolongat

No cal treure-les per dormir o dutxar-se. Estan recomanades per utilitzar-lo durant 30 dies.

Òptica Closa Fusté és l’òptica amb més varietat de lents de contacte que trobaràs a Banyoles. A més, resulta ideal per a la teva economia, perquè proporciona la millor relació entre qualitat i preu existent al mercat.