Presbícia: Com detectar-la a temps?

Gran part de la població mundial pateix del dèficit visual anomenat presbícia, i és que això causa molèsties en les persones que el pateixen. I és que es pot manifestar de manera sobtada, per això és recomanable acudir a un especialista amb prou feines es notin els primers símptomes.

Què és la presbícia?

És la pèrdua de la capacitat de lull per enfocar a determinades distàncies. Això és degut a una pèrdua d’acomodació del cristal·lí, que es va afeblint amb el pas dels anys. Les accions necessàries per concentrar la vista en objectes propers i observar-los nítidament són els primers indicatius.

Actualment és tractada amb l’ús d’ulleres o lents de contacte o fins i tot amb cirurgies i làser, la presbícia no es cura perquè forma part del procés d’envelliment natural, però es corregeix en tots els casos, per mitjà de diferents tècniques en funció de l’estat de salut ocular del pacient perquè tingui una vida més còmoda.

Alguns senyals i símptomes de la presbícia o vista cansada es presenten en la dificultat per llegir textos amb lletra petita, necessitat d’allunyar el que llegeix a una distància més gran que el llarg del braç o mals de cap, si bé la presbícia sembla manifestar-se sobtadament, en realitat es desenvolupa durant diversos anys.

La visió desenfocada dels objectes propers i la necessitat de més llum per llegir són altres dels símptomes que pot presentar aquest dèficit visual. La presbícia pot arribar acompanyada d’altres defectes visuals com ara miopia, astigmatisme o hipermetropia.